[NL] Nederlanders en vakantie

Vakantie in Nederland.2
'Os deseamos a todos unas estupendas vacaciones de verano'

Vakantie in Nederland.1
'De vacaciones en Holanda'

Nederlanders gaan minder op vakantie (2012)

[Transcriptie van de video]

‘Lekker op een warm strand of een verre reis. Voor het eerst in dertig jaar gaan Nederlanders minder op vakantie. Dat komt door de geldcrisis. Volgens reisorganisaties gaan we minder lang, minder ver en minder luxe. Veel Nederlanders gaan dit jaar nog wel op vakantie maar dan dichter bij huis en niet zo duur’.

[Tekst]

Nederlanders gaan minder op vakantie

Voor het eerst in dertig jaar gaan Nederlanders minder op vakantie. Onderzoekers hebben aan 16.000 [zestienduizend] mensen gevraagd wat hun vakantieplannen zijn. Daaruit blijkt dat ze minder lang gaan, minder ver en minder luxe.

Geldcrisis

Nederlanders gaan minder op vakantie door de geldcrisis. Ze hebben minder geld of zijn bang dat ze binnenkort te weinig hebben. Mensen zullen vooral minder naar het buitenland gaan. Op Nederlandse campings en in bungalowparken blijft het deze zomer waarschijnlijk wel druk.

Onderwerpen:

  • toerisme
  • vakantie
  • Geldcrisis

Stuur door: Deel met een vriend(in)

Meer Nederlanders op vakantie in eigen land (2014)

[Transcriptie van de video]

Ieder jaar onderzoeken deskundigen de vakantieplannen van mensen in Nederland, en dit jaar zeggen meer mensen dat zij in eigen land blijven.

Dat komt -onder meer- omdat het de laatste tijd zulk lekker weer is. Maar ook zijn er mensen die niet genoeg geld hebben om ver weg te gaan. Toch gaan de meeste nog steeds naar het buitenland, ongeveer twee op de drie Nederlanders.

We vroegen kinderen van ‘Basisschool Thomas van Aquino’ in Sneek wat zij van het nieuws vinden:

Bouke: Ik ben in Frankrijk geweest, Zwitserland en Duitsland.

Alyscha: In het buitenland heb je wel beter[e] zeeën, daar kun je wel heel veel dingen doen.

Bouke: Zelf vind ik het in Nederland leuker omdat... eh ja, ik haat eigenlijk lange autoreizen.

Ismaïl: Ik ga het liefst alleen naar mijn ei.. naar mijn familie toe, als ik naar het buitenland ga, anders blijf ik liever in Nederland.

*** Stelling: ‘Vakantie in het buitenland is leuker dan in Nederland’

- Mee eens
- Niet mee eens

   > Verstuur

 
[Tekst]

Meer Nederlanders op vakantie in eigen land (2014)

Heb jij al plannen voor de zomervakantie? Minder mensen gaan naar het buitenland, dat blijkt uit een onderzoek. Nederlanders blijven liever in eigen land.

Zonnetje

Dat komt omdat het de laatste tijd lekker weer is geweest. Maar ook door de crisis, net zoals de vorige jaren. Mensen kiezen ervoor om goedkoper op vakantie te gaan in Nederland.

Populair

Toch vertrekken de meeste Nederlanders naar het buitenland. Frankrijk is het populairste vakantieland dit jaar. Op de tweede plek komt Spanje.

Meer Nederlanders gaan op vakantie (2015)

[Transcriptie van de video]

‘Weten jullie ook waar je heengaat in de zomervakantie? Door de economische crisis maakten veel mensen de afgelopen jaren minder vakantieplannen. Maar die tijd is voorbij. Twee derde van de Nederlanders pakt deze zomer zijn koffer. Dat zijn 10,7 [tien komma zeven] miljoen mensen in totaal. De populairste vakantielanden zijn Frankrijk, Spanje en Duitsland.

[Tekst]

Deze zomervakantie gaan meer Nederlanders op vakantie. De afgelopen jaren waren het er minder door de geldcrisis, maar die tijd lijkt voorbij. Meer dan 10 miljoen Nederlanders gaan deze zomer weg en Frankrijk, Spanje en Duitsland zijn het populairst.