Lucky Fonz III – Wat ik zou zeggen als het kon (2010)

Lucky Fonz III (geboren als Otto Wichers) (Gouda, 1981) is een Nederlandse singer-songwriter. Hij staat bekend om zijn beeldende teksten. Wichers groeide op in Nijmegen en ging naar het Dominicus College in die stad. Hierna ging hij aan de Universiteit van Amsterdam Engelse Taal en Letterkunde studeren.

In 2005 bracht hij zijn Engelstalig titelloze debuutalbum uit in eigen beheer. In 2006 won hij de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. In 2010 maakte Lucky Fonz III bekend dat hij een Nederlandstalig album uit zou brengen. Hij tekende een contract bij het Nederlandse hiphoplabel TopNotch en bracht de single Ik Heb een Meisje uit, die verkrijgbaar was op vinyl.

Lucky Fonz III (seudónimo de Otto Wichers) (Gouda, 1981) es un cantante y compositor neerlandés. Es famoso por la plasticidad de sus textos. Wichers creció en Nimega y fue al colegio de los Dominicos de la ciudad. Luego fue a estudiar Lengua y Literatura Inglesas a la Universidad de Ámsterdam.

En 2005 publicó en autoedición su álbum de debut sin título, con letras en inglés. En 2006 ganó el ‘Grote Prijs van Nederland’ en la categoría de cantante-compositor. En 2010 Lucky Fonz III anunció que sacaría un álbum en neerlandés. Firmó un contrato con el sello de hiphop neerlandés TopNotch y sacó el single ‘Ik Heb een Meisje’, que podía adquirirse en formato vinilo.

Lucky Fonz III – Wat ik zou zeggen als het kon

Beste oma, ik heb een vriendin
Ze is wat jonger en behoorlijk slim
En we wonen aan de kade
En ze doet iets met toneel
En ze rookt ook maar niet zo veel

Soms dan lig ik op één oor
En dan denk ik dat ik een slagboom hoor
En dan denk ik steeds aan Groningen
Mijn op één na favoriete stad
Beste oma, wist u dat
Ik daar heb gewoond?

Beste oma, ik ben beroemd
In de bladen word ik genoemd
En van mijn boekjes zijn er wel duizend
Ja ze weten wie ik ben
Zelfs de minister is mijn fan

Ik heb een kaartje voor de show
En die geef ik aan jou cadeau
En daarmee maak ik jou mijn guest of honour
Daarmee bedoel ik mijn eregast
Beste oma, denk je dat het past
in je agenda?

Lucky Fonz III – Lo que diría si pudiera

Querida abuela, tengo una novia
es algo más joven y súper lista
y vivimos junto al canal
y hace algo de teatro
y fuma también pero no mucho

A veces plancho la oreja
y entonces pienso que oigo la barrera del tren
y entonces siempre pienso en Groninga
Mi segunda ciudad favorita
Querida abuelita ¿Sabías
que he vivido allí?

Querida abu, soy famoso
en los periódicos me citan [soy citado]
y de mis libros hay miles
Sí, saben quién soy
hasta el ministro es fan mío

Tengo una entrada para el espectáculo
y te la regalo a ti
Y con ello te hago mi ‘guest of honour’
con ello quiero decir mi invitada de honor
Querida abu, ¿crees que encaja
en tu agenda?